Airbus A330 Freighter van Egyptair landt voor de eerste keer op Luchthaven Oostende

Oostende, 27 september 2018 – Luchthaven Oostende-Brugge verwelkomt vandaag omstreeks 14h10 voor het eerst de nieuwe Airbus A330-200 Freighter van Egyptair

De nieuwe Airbus A330 werd omgebouwd van een passagierstoestel naar een vrachttoestel waar nu ruimte is voor 56 ton aan vracht. Het gloednieuwe toestel zal vandaag op de route Caïro – Oostende – Caïro vliegen.

Het nieuwe toestel A330-200P2F (Passenger to Freighter) heeft een groter laadvermogen waardoor er minder bewegingen dienen uitgevoerd te worden om dezelfde volumes te vervoeren. Hiermee toont Egyptair aan dat ze willen investeren in milieuvriendelijker vliegen.

Marcel Buelens, CEO Luchthavens Oostende-Brugge en Antwerpen, is uiterst tevreden over de komt van deze Airbus: “Het is voor ons een hele eer om de nieuwe A330 freighter te mogen ontvangen op onze luchthaven. Het is een unieke gelegenheid om onze langdurige samenwerking met Egyptair aan te tonen. Wij zijn absolute voorstander om nog meer transits te mogen verwelkomen en het kan alleen maar helpen om onze luchthaven, maar ook de economie in Oostende te laten groeien.”