Nieuwe Business Terminal op luchthaven Oostende-Brugge

Jef De Kinder, CEO van North Sea Aviation, lichtte zijn plannen toe voor de bouw van een Business Terminal dat een totaal concept zal aanbieden voor General Aviation klanten. De totale investeringen bedragen 1.850.000 euro.

In eerste instantie gaat het om privé en zakelijke vluchten die via de Business Terminal de gewenste service zullen ontvangen. Verder zal NSAC de handling voor vliegtuigen tot 45,5 ton voor zijn rekening nemen, en zal het een moderne stalling aanbieden voor vliegtuigen en helikopters. Er zullen tevens onderhoudsdiensten aangeboden worden voor vliegtuigen en helikopters (ondersteund door Gill Aviation). Bijkomende diensten zoals passagiersvervoer, catering, flight planning en verkoop van vliegtuigen horen ook tot de strategie van het bedrijf.

De realisatie van de Business Terminal zal in verschillende fases gebeuren, waarbij begin volgend jaar eerst werk zal gemaakt worden van de opwaardering van een bestaande hangar. De tweede fase zal de bouw van de Business Terminal inzetten, deze wordt verwacht om tegen januari 2019 klaar te zijn voor gebruik. In een derde en laatste fase zal de bouw van een bijkomende hangar aanvatten dat ingezet zal worden voor verschillende onderhoudsdiensten.

Johan Vande Lanotte, burgemeester van Oostende verwelkomde de aanwezigen en benadrukte het belang van dit initiatief voor de stad. Net als luchthaven Oostende is de stad ook in volle expansie: “wij evolueren van een stad aan zee die enkel in de zomer een toevloed aan toeristen zag, naar een stad dat heel het jaar door tal van activiteiten kan aanbieden en dit zowel op cultureel, sportief als op culinair vlak. Ik kijk dan ook met ongeduld uit naar deze nieuwe ontwikkeling op luchthaven Oostende en ben ervan overtuigd dat dit een meerwaarde zal betekenen voor onze stad en de regio.”

Luchthaven Oostende-Brugge, dat vooral bekend staat om zijn passagiersvluchten en cargovluchten zal haar General Aviation activiteiten gevoelig uitbreiden dankzij de bouw van een Business Terminal. Marcel Buelens, CEO van luchthaven Oostende-Brugge: “wij hebben de ambitie om ‘Le Touquet’ van België te worden op vlak va General Aviation, alle ingrediënten zijn aanwezig en ik ben ook zeer tevreden dat wij in zee kunnen gaan met een partner als NSAC.”