Nieuwe cargo afhandelaar BCUBE

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN OOSTENDE-BRUGGE VERWELKOMT NIEUWE CARGO AFHANDELAAR

Quote Marcel Buelens – CEO Internationale luchthaven Oostende-Brugge

“Wij, de LEM, zijn 5 jaar geleden begonnen en hebben toen besloten dat we ons zouden inzetten op drie belangrijke elementen om de luchthaven te laten groeien: passagiersdiensten, algemene luchtvaart en cargo. Met de komst van BCUBE Aircargo Belgium hebben we onze cargo game changer. Door het verlies van onze grootste cargoklant in 2014/15 verloren 60 mensen hun baan en ik beloofde deze mensen dat ik alles in het werk zou stellen om op een dag de cargo terug te brengen naar het niveau van vroeger. De zoektocht begon in 2017. Anderhalf jaar later ben ik erg blij dat ik deze belofte heb kunnen waarmaken en ik ben zo trots om BCUBE Aircargo Belgium voor te stellen. Een organisatie van wereldklasse waarmee we hopen de Internationale Luchthaven Oostende- Brugge opnieuw op de wereldwijde luchtvrachtkaart te plaatsen.”

 

Quote Eddy Myngheer – Business Unit Manager Internationale Luchthaven Oostende-Brugge

“Betrouwbaarheid is de sleutel tot succes én expansie voor een luchthaven. We zijn dan ook zeer blij met de komst van BCUBE Air Cargo Belgium in Oostende. Vanuit mijn professioneel verleden ben ik vertrouwd met BCUBE en kan ik dan ook formeel bevestigen dat zij bekend staan voor hun zeer kwalitatieve en professionele dienstverlening. Cargo afhandeling is immers geen makkelijke business, die heel wat techniciteit, competenties, flexibiliteit alsook organisatietalent vereist; zowel in warehousing als voor de afhandeling van de vrachtvliegtuigen. Daarom is BCUBE volop bezig met het aantrekken van de sterke werkkrachten binnen de Oostendse regio. Maar naast de economische boost die de heropleving van de cargo zal teweegbrengen, zal de luchthaven van Oostende op zeer korte termijn weer op de kaart staan van heel wat grote internationale luchtvaartmaatschappijen. West-Vlaanderen staat gekend voor zijn betrouwbare, hardwerkende en gemotiveerde werkkrachten. Dit zal, in combinatie met een sterk merk zoals BCUBE, ongetwijfeld leiden tot een succesverhaal. We geloven dan ook heel hard in dit project.”

Quote Mauro Grisafi – General Manager BCUBE Air Cargo

“BCUBE Air Cargo Belgium is een dochteronderneming van BCUBE Air Cargo en wordt een nieuw verwijzingspunt in Oostende voor de Europese luchtvrachtmarkt. We lanceren magazijn- en platformafhandelingsdiensten op Oostende met als doel nieuwe business voor de luchthaven te ontwikkelen, waarbij we gebruik maken van het grote potentieel van de faciliteiten en de geografische ligging. De diensten zullen zich ontwikkelen op apron 1 in een onlangs gerenoveerd en volledig uitgerust magazijn van 4.000 m². Gloednieuwe Ground Support Equipment (GSE) zal worden ingezet voor het project. We zijn klaar voor nieuwe uitdagingen in de luchtlogistieke sector!”

BCUBE Air Cargo cijfers in Italië:

  • 330.000 ton cargo
  • 18.000 ton briefwisseling
  • 900 werknemers
  • 100 lijnvluchtmaatschappijen
  • 3.300 vrachtschipbewegingen afgehandeld (platformafhandeling)

Over BCUBE

BCUBE is één van de toonaangevende bedrijven in geïntegreerde logistieke dienstverlening. Het bedrijf werd in 1952 in Italië opgericht door de familie Bonzano en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldspeler, gekenmerkt door een sterke internationale aanwezigheid met 117 operationele vestigingen en een klantenportefeuille die de belangrijkste nationale en internationale industriële groepen omvat.

BCUBE biedt een compleet dienstenpakket aan, waardoor een geïntegreerd beheer van de gehele supply chain mogelijk is. Sterke technische vaardigheden, hooggekwalificeerde specialisten, toegewijde ICT-oplossingen en een aanpak voor continue verbetering garanderen een uitstekende kwaliteit van de dienstverlening.

Met bijna 70 jaar ervaring in diverse industrieën en markten is BCUBE in staat om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen om zo goed mogelijk aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen. Een zeer innovatieve aanpak, een sterke internationale aanwezigheid en het karakter van een familiebedrijf zijn de sterke punten die BCUBE onderscheiden van andere operators en maken het de ideale logistieke partner voor de industrie.

BCUBE is actief in de volgende sectoren: automobiel, industrie en energie, lucht- en ruimtevaart en defensie, voeding en dranken, mode en luxe, consumenten- en documentenbeheer, luchtvracht, wereldwijde transportdiensten, met internationale referenties in elk van deze sectoren.

BCUBE is ook één van de belangrijkste logistieke spelers op het gebied van Air Cargo en is via haar subholding BCUBE Air Cargo actief op de luchthavens van Roma Fiumicino, Milano Malpensa, Milano Linate en Venezia Tessera. Het biedt luchtvaartmaatschappijen en expediteurs een brede waaier aan diensten, waaronder fysieke afhandeling, beheer van de documentatie voor import- en exportstromen, platformafhandeling, beveiliging, douaneafhandeling, traceerbaarheid van goederen en transportdiensten, wegtransportdiensten.

BCUBE Air Cargo beschikt over alle noodzakelijke en geschikte apparatuur en kan alle soorten goederen verwerken, waaronder bederfelijke, farmaceutische, gevaarlijke of radioactieve producten, kunstwerken en waardevolle spullen, levende dieren, zware en grote ladingen, expresladingen, sportieve auto’s, enz.

In de afgelopen jaren heeft BCUBE Air Cargo, na sterke investeringen, nieuwe excellenties geïmplementeerd op het gebied van platform handling voor vrachtschepen, E-commerce gerelateerde diensten en farmaceutische handling, die in 2015 CEIV-gecertificeerd zijn door de IATA als 3de bedrijf wereldwijd.