Recordmaand juli voor luchthavens Oostende-Brugge en Antwerpen

Luchthavens Oostende-Brugge en Antwerpen hebben een uitstekende julimaand achter de rug

Donderdag 2 augustus 2018 – De luchthavens van Oostende-Brugge en Antwerpen hebben een recordaantal reizigers mogen verwelkomen in de maand juli 2018

Luchthaven Oostende-Brugge

Luchthaven Oostende-Brugge verwelkomde in de maand juli maar liefst 59.827 passagiers, een stijging van 15,7% t.o.v. dezelfde periode in 2017. Indien we de impact van de aanslagen op 22 maart op Brussels Airport uitsluiten, kunnen we spreken van een recordmaand aller tijden. Het aantal bewegingen steeg ook met 15,5% tot 2893 in vergelijking met vorig jaar. Het vrachtvervoer kende een spectaculaire toename van 79,2% tot 1835 ton t.o.v. juli 2017.

Luchthaven Antwerpen

Luchthaven Antwerpen noteerde een stijging van 26,2% in juli 2018 ten opzichte van dezelfde periode in 2017, goed voor zo’n 33.912 passagiers. Dit is de absolute recordmaand voor Luchthaven Antwerpen. Het aantal bewegingen kende een daling van 1,9% tot 3.666 in vergelijking met juli 2017. De cargo nam toe met 14,2% tot 281 ton.

Populariteit regionale luchthavens neemt toe

De groei in het aantal passagiers bij beide luchthavens is voornamelijk te danken aan de populaire bestemmingen van touroperator TUI en het feit dat zij in Oostende ook hun allernieuwste B737-800max’en inzetten. In Antwerpen speelt ook VLM Airlines een grote rol in de stijging van het aantal passagiers door hun nieuwe bestemmingen.

De grondige renovaties van begin vorig jaar hebben bij beide luchthavens een volledige metamorfose teweeggebracht aan de vertrekhal. De vernieuwde hallen zorgen voor extra passagiersbeleving, veiligheid en comfort. Sinds april 2018 heeft Oostende er ook nog een tweede vertrekhal bij, Hall B, een nieuwe en gezellige ruimte waar families kunnen ontspannen en kinderen naar hartenlust mogen spelen. De Junior Club is een aparte speelzone voor kinderen en een uniek concept in België.

Bovendien worden tijdens de zomermaanden alle passagiers verwelkomd door Welcome! studenten van het Hospitality & Travel label van Securitas. Hiermee willen we een onovertroffen gastvrijheid en een unieke reiservaring bieden aan onze reizigers.

De stijging voor beide luchthavens toont aan dat regionale luchthavens aan belang winnen en dat reizigers makkelijker de weg ernaartoe vinden. Stipte vertrektijden, betaalbare parkings, snelle check-in, vlotte bereikbaarheid, klantvriendelijkheid en de nabijheid van de luchthavens spelen hierbij ook een belangrijke rol in het beslissingsproces van de reizigers.