Internationale Luchthaven Oostende-Brugge
Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
TB1171 08:00 ALICANTE Vertrokken om 07:57
TB1631 10:15 GRAN CANARIA Vertrokken om 10:06
TB1631 10:15 TENERIFE Vertrokken om 10:06
Vlucht Tijd Herkomst Terminal Status
TB1172 20:40 ALICANTE
TB1632 21:20 TENERIFE
TB1632 21:20 GRAN CANARIA

Algemeen reisadvies

Vraag als u op reis vertrekt altijd na hoe de situatie in uw land van bestemming is. Lees ook alle informatie na over welke documenten, paspoorten en visums u nodig hebt. Het is aangeraden om contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij, touroperator of reisagent voor de meest recente informatie over reisadvies en documentatie.
Daarnaast staat er op de website van de federale overheid een overzicht van het belangrijkste reisadvies voor elk land.

Coronavirus

Naar aanleiding van het Coronavirus dat is uitgebroken in China en alle andere virussen bezorgen wij u enkele preventiemaatregelen;
Overdracht van het coronavirus is vermoedelijk gelijkaardig aan dat van het griepvirus en verloopt via de luchtwegen. Dit kan door het rechtstreeks inademen van besmette druppels die ontstaan bij het hoesten, niezen, praten of door direct contact met oppervlaktes en vooral door de handen, waar deze druppels op terechtkomen. Via de handen kan het virus dan overgedragen worden naar de slijmvliezen van de mond, neus en ogen.

Advies:

   • Pas goede hoest- en nieshygiëne toe -> nies in een zakdoek en gooi hem daarna weg (zie bijlage)
   • Pas goede handhygiëne toe: was of ontsmet uw handen regelmatig (zie bijlage)
   • Raak zo weinig mogelijk met de handen het gezicht, mond of neus aan
   • Heb aandacht voor voedselhygiëne (steeds handen wassen voor het eten)
   • Vermijd nauw contact met levende en dode dieren
   • Vermijd nauw contact met zieke mensen, die hoesten en niezen
   • Geef momenteel best geen hand of kus als begroeting
   • Het dragen van mondmaskers heeft momenteel geen enkele meerwaarde en is enkel bedoeld voor hulpverleners die in aanraking komen met besmette patiënten en voor besmette patiënten zelf
   • Blijf thuis wanneer je ziek bent en neem telefonisch contact op met je huisarts (NIET zelf naar de dokter of spoed gaan)

Indien u meer informatie wenst kunt u tevens terecht via de website van FOD gezondheid.

Zwangerschap

De meeste luchtvaartmaatschappijen weigeren zwangere vrouwen te vervoeren na week 36 van de zwangerschap. Vanaf week 28 moeten ze een medisch attest voorleggen. Vraag steeds na wat de huidige richtlijnen bij de luchtvaartmaatschappij zijn.

Reistips

Toegang tot de luchthaven
Plan uw trip naar de luchthaven op voorhand. Alle nodige informatie om de luchthaven te bereiken met de auto of het openbaar vervoer vindt u in het hoofdstuk ‘Bereikbaarheid’.

Online inchecken
Vraag bij de luchtvaartmaatschappij na of zoek op hun website of u online kunt inchecken.

Identiteitskaart en paspoort
Vergeet uw geldige reisdocumenten niet. Kinderen jonger dan 12 moeten een kids-ID of paspoort bij zich hebben om met het vliegtuig te reizen.

Bagage
Vraag bij uw luchtvaartmaatschappij na welke beperkingen en maximale afmetingen ze hanteert voor bagage.
Lees ook het hoofdstuk ‘Bagage’ voor meer informatie over hoe u uw koffers kunt inpakken en welke regels er van kracht kunnen zijn.

Speciale begeleiding
Neem uiterlijk 48 uur voor u vertrekt contact op met uw luchtvaartmaatschappij, touroperator of reisagent als u speciale hulp wilt aanvragen.

Checklist voor op reis
Het kan erg handig zijn om een checklist te maken met dingen die u niet mag vergeten.
Voor sommige bestemmingen hebt u meer nodig dan een zonnebril, zonnebrandcrème of muggenmelk.

Douane
Als burger heeft u het meeste kans om met de douane in contact te komen wanneer u terugkeert van een vakantie of zakenreis. De Douane kan u controleren bij het binnenkomen van het land, ongeacht op welke wijze of met welk vervoermiddel u deze terugkeer maakt. Geschenken, souvenirs of exotische voorwerpen meebrengen kan erg prettig zijn maar er zijn wel een aantal regels en limieten van toepassing.

Voor meer informatie hieromtrent, verwijzen wij u graag door naar de website van de Administratie der Douane en Accijnzen.
Tel. Douane Luchthaven Oostende : +32 (0) 59 55 15 39

Airlines


CEO Marcel Buelens op de koffie bij Radio 1 (2:21:06-2:29:06 en 2:34:50 – 2:48:45) Klik op onderstaande link om het integrale fragment te beluisteren

https://bit.ly/2QW53Vo