VACATURE: Airside Safety Officer (Marshalling – Bird Control – Groenbeheer)

Wie zijn we?

LEM Oostende-Brugge NV zorgt voor de uitrusting en uitbating van de luchthaven in Oostende. Onze internationale luchthaven levert elke dag diensten op het vlak van infrastructuur, communicatie, veiligheid en beveiliging aan klanten zoals passagiers, luchtvaartmaatschappijen en concessiehouders.

De functie

Als Airside Safety Officer vervul je een combinatie-functie. Je vervult zowel de rol van Marshaller als die van Birdcontroller & groenbeheerder.

In hoofdzaak zorg je als Airside Safety Officer voor het veilig begeleiden van aankomende en vertrekkende vliegtuigen op de aprons. Hierbij ben jij als Airside Safety Officer verantwoordelijk voor het verstrekken van gestandaardiseerde signalen aan luchtvaarttuigen. Deze moeten uiteraard op een zo duidelijk en nauwkeurig mogelijke wijze worden uitgebeeld.

Daarnaast zie je er als Airside Safety Officer ook op toe dat luchthavengebruikers zich houden aan de veiligheids- en beveiligingsregels. Je grijpt in indien nodig. Vervolgens zal je naast het takenpakket van Airside Safety Officer ook de taken van de Bird Control Unit aanleren zodat je multifunctioneel inzetbaar bent.

Hierbij sta je als lid van de Bird Control Unit in voor het vrijhouden van vogels en alle andere dieren op de runway, taxiway en de onmiddellijke omgeving ervan. Daarnaast zal je ook een actieve rol spelen in het wild- en groenbeheer van de luchthaven.

Als Airside Safety Officer maak je deel uit van het Operations Team en rapporteer je aan de Operations Manager & Airport Inspector.

Jouw profiel

  • Je hebt interesse in en affiniteit met de luchtvaart, maar ook met natuur, dieren en groenbeheer;
  • Indien je beschikt over een jachtvergunning is dat een pluspunt. Anders verwachten we een bereidheid om dit op korte termijn te behalen;
  • Om te kunnen functioneren in de Bird Control Unit zal je met wapens moeten omgaan en deze op een veilige manier moeten kunnen manipuleren;
  • Je kunt zowel zelfstandig als in team werken;
  • Je bent flexibel op vlak van taken en werkregeling;
  • Je beschikt over een rijbewijs B;
  • Je hebt een goede kennis van het Nederlands, Engels & Frans;
  • Je ben bereid om in een ploegensysteem te werken (vroege, late, nacht);
  • Geen specifieke diplomavereisten: opleiding on-the-job, hierbij zal er ook een initiële opleiding (conform EASA-regelgeving) gegeven worden.

Aanbod

Je komt terecht in, ongetwijfeld(!), één van de meest leuke, boeiende en uitdagende sectoren, namelijk de luchthavensector! Je werkt samen met gepassioneerde collega’s in een familiale sfeer. Daarnaast krijg je de kans om het operations team mee vorm te geven en je technische competenties verder te ontwikkelen. Dit alles aangevuld met een marktconforme verloning met extra legale voordelen.

Hoe solliciteren?

Gelieve je CV en motivatiebrief per mail te versturen naar jobs@ostendairport.aero.