Luchthaven Oostende-Brugge kijkt positief terug op de zomervakantie

Luchthaven Oostende-Brugge kan positief terugkijken op de zomervakantie. De luchthaven verwelkomde 77% meer passagiers dan een jaar geleden. “De Belgen hebben opnieuw zin om te reizen. We zijn blij met deze hoopgevende cijfers en verwachten dat deze trend zich voortzet”, zegt CEO Eric Dumas.

Voor veel Belgen bleek de nood aan vakantie zeer groot. Luchthaven Oostende-Brugge verwelkomde deze zomervakantie dan ook 77% meer passagiers dan vorig jaar. “In totaal reisden 70 duizend passagiers via Oostende. We doen het aanzienlijk beter dan vorig jaar. De mensen hebben opnieuw zin om te reizen”, zegt CEO Eric Dumas.

De luchthaven is tevreden met deze cijfers, en verwacht dat de passagiersaantallen verder zullen stijgen. “De bezettingsgraad op de vluchten was deze zomer uitstekend. Dat geeft ons veel vertrouwen naar de volgende maanden toe. We verwachten dat de cijfers ook dit najaar blijven stijgen”, zegt Dumas.

In vergelijking met 2019 liggen de passagierscijfers nog 45% lager. “Maar we mogen deze zomer absoluut niet vergelijken met die van 2019. Toen werden tijdens de zomervakantie 22 bestemmingen aangevlogen. Deze zomer konden passagiers kiezen uit 12 bestemmingen, waarbij ook de capaciteit iets lager lag. Dit zijn dus uitstekende cijfers. We hopen dat de overige tien bestemmingen binnenkort ook opnieuw aangevlogen zullen worden”, zegt Dumas.

Stipt vertrekken

De luchthaven kan deze zomer ook uitstekende stiptheidscijfers voorleggen. In juli en augustus vertrok maar liefst 96% van alle vluchten op tijd. “Reizen via een regionale luchthaven heeft alleen maar voordelen. Niet alleen vertrek je helemaal relax op reis, je vlucht vertrekt ook bijna altijd op tijd”, zegt CEO Eric Dumas. 

Alicante op één

Traditioneel doen de Spaanse bestemmingen het uitstekend. De meeste van onze reizigers boekten een vlucht naar Alicante, op de voet gevolgd door de Canarische Eilanden en Malaga.