Luchthaven Oostende-Brugge officieel toegevoegd aan cargonetwerk Qatar Airways

Sinds mei 2021 maakt Luchthaven Oostende-Brugge officieel deel uit van het vaste routenetwerk van Qatar Airways Cargo. De luchtvaartmaatschappij voerde sinds het begin van de coronapandemie geregeld vluchten uit naar onze luchthaven en maakte nu ook officieel bekend dat het vluchten zal blijven uitvoeren naar de luchthaven. “Een mooie erkenning voor het harde werk van het luchthavenpersoneel en afhandelaar Bcube”, zegt Eric Dumas, CEO Luchthaven Oostende-Brugge. 

13 vluchten per week

Dit betekent dat wekelijks 13 vluchten van Qatar Airways de Oostendse luchthaven zullen bezoeken. “Concreet betekent dit dat er wekelijks 7 vertrekkende en 6 inkomende vluchten plaatsvinden van en naar onze luchthaven waaronder vluchten naar Doha (Qatar), trans-Atlantische verbindingen naar de de JFK-luchthaven in New York en Pittsburgh en inkomende vluchten uit onder andere Mexico en Chicago”, aldus CEO Eric Dumas.

Het grootste deel van de vluchten zal uitgevoerd worden met Boeing 777’s. De afhandeling van de vliegtuigen gebeurt door Bcube Air Cargo Belgium, de Italiaanse afhandelingsmaatschappij die sinds midden 2019 op onze luchthaven actief is. “We zijn trots dat we officieel opgenomen zijn in het cargonetwerk van Qatar Airways. Het vele harde werk heeft z’n vruchten afgeworpen. We zijn ervan overtuigd dat we ook in de toekomst een proffesionele en efficiënte service aan onze klanten zullen blijven aanbieden”, klinkt het bij Bcube. 

“Blijven investeren in de toekomst”

CEO Eric Dumas: “We zijn een multidimensionale luchthaven en zijn dan ook blij met de cargo-ontwikkelingen op de luchthaven. Onze luchthaven en partners hebben hun flexibiliteit, efficiëntie en klantvriendelijkheid al meermaals bewezen. We zijn tevreden dat deze inspanningen hun vruchten afwerpen en we blijven investeren in de toekomst.”

Onze luchthaven heeft grote troeven om haar vrachtactiviteiten in de nabije toekomst verder te ontwikkelen. Naast de strategische ligging van de luchthaven aan de Belgische kust zijn wij als regionale luchthaven zeer flexibel en 24/7 operationeel. Daarnaast hebben we alle benodigde faciliteiten voor alle soorten vrachtvluchten zoals grote koelfaciliteiten voor bederfelijke goederen, stallen voor paarden en grote magazijnen.

Foto’s Michel Vandaele