Internationale Luchthaven Oostende-Brugge
Datum Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
TB1801 08:50 Tenerife
Datum Vlucht Tijd Herkomst Terminal Status
TB1802 18:50 Tenerife

Informatie over vliegtuigparkeerplaats/-opslag & -bewaring

Klik hier voor meer informatie

Reglement voor grondafhandelingsdiensten

U kunt de regels voor alle verleners van grondafhandelingsdiensten op de luchthaven hier downloaden.

Luchthavenvergoedingen

Geldig tot verder bericht en louter informatief. Vergoedingen voor landen, opstijgen en parkeren, net als passagierstaksen:

Luchthavenvergoedingen(vanaf 1/04/2023)

Luchthavenvergoedingen reglement

Test- en trainingsvluchten

Trainingsvluchten zijn toegestaan tussen 9 en 22 uur plaatselijke tijd. Op zon- en feestdagen zijn geen trainingen toegelaten. Militaire vliegtuigen mogen niet meer dan drie trainingsvluchten per dag uitvoeren. Trainingsvluchten (meer bepaald Touch and Go; Stop and Go en multiple approach) met vliegtuigen met een startgewicht (MTOW) van minder dan 2000 kg moeten een geluidscertificaat hebben dat verklaart dat het geluidsniveau maximaal 76 dB(A) bedraagt volgens ICAO Bijlage 16, Volume 1, Deel II. Een kopie van het geluidscertificaat moet worden overhandigd aan de luchthavenautoriteiten. Er mogen maximaal vier toestellen tegelijk in circuit zijn. Voor VFR-oefenvluchten ’s nachts alleen activering van PAPI, verlichte WDI, baanrandlichten, drempellichten en baaneindelichten.

In het kader van goed nabuurschap worden trainingen met toestellen met MTOW van meer dan 6 ton geweerd tijdens maanden juli en augustus.